FILM: Mariage à Mendoza. Francezi prin pampasAcum ceva ani remarcam ¿Donde está Kim Basinger?, un scurt-metraj care va constitui punctul de pornire pentru primul lung-metraj al lui Edouard Deluc,  Mariage à Mendoza. De la robusteţea unui short funny, în care doi francezi, în trecere prin Buenos Aires, sunt pescuiţi de un peşte şi invitaţi în bordelul său clandestin, Deluc dezvoltă un road-movie cu accente turistice, având ca punct final căsătoria unui verişor cu o localnică din Mendoza, la capătul pampasului argentinian, şi în inima dealurilor viticole.

Drept protagonisşti îi avem pe doi fraţi, interpretaţi de Nicolas Duvauchelle (încă în căutarea unui rol pe mărimea lui  Le petit voleur, super-debutul lui sub coordonarea lui Erick Zonca) şi Philippe Rebbot, fiecare cu problemele sale în valiză. Unul suferă de melancolie provocată de divorţul de nevastă, pe care nu încetează să o deplângă, celălalt suferind de un sindrom, leşinând în momente de emoţie puternică (de exemplu, atunci când vedete o femeie goală).

Mariage à Mendoza are păcatele lui, o sumedenie de clişee şi locuri comune, dar e suficient de onest şi laid-back ca să funcţioneze drept comedie-digestiv.

_____________________
Mariage à Mendoza
r. Edouard Deluc
Franţa, 2013

0 comentarii:

comentează-te!