Şi pitzipoancele face film

Ca orice om-de-bine, verific joi seară filmele care urmează să intre în cinema în următoarea săptămână, poate, poate, găsesc ceva digerabil şi pentru stomacul meu. Şi cum mă plimbam cu scro(t)llul, dau peste un film numit „Jocul” de o anume Olimpia Stavarache. Dau play la trailer şi văd asta:Acum, dacă nici trailer-ul nu poate cât de cât să arunce o niscaiva iluzie de film comestibil, atunci filmul e pierdut. Olimpia Stavarache arată aşa:

Sursa imaginii: cinemagia.ro


… iar pe cinemagia, scrie negru pe alb următoarele:

Olimpia Stavarache este licentiata in Regie Film si TV. In anul 2012 a absolvit ca sef de promotie "Facultatea de Arte" din cadrul Universitatii Hyperion, la clasa Profesorului Doctor Ioan Carmazan, iar in prezent este masteranda in dramaturgie in cadrul aceleiasi facultati.

De-a lungul celor trei ani de studiu, a obtinut rezultate care i-au dat increderea sa continue. Inca de la primul scurt-metraj de fictiune "Rahela"  realizat pentru examenul din semetrul I, anul I, a obtinut mentiune speciala acordata in cadrul INTER HYPERION STUD ART & YOUNG INDEPENDENT FILM FESTIVAL din anul 2012, presedintele juriului fiind maestrul Geo Saizescu.

Cu cel de-al doilea film, realizat in semestrul II, documentarul "Un campion de legenda, Marin Mustata", a obtinut premiul I in cadrul Festivalului de Film de la Galati 2010 "Future Movie", presedintele juriului fiind poeta Clara Margineanu.

In anul II a inceput sa lucreze la proiectul de licenta, lung-metrajul "Jocul". La acest proiect si-au adus aportul atat tineri actori debutanti si vedete de teleziviune precum Ilinca Vandici, Elena Munteanu, cat si personalitati din lumea filmului cum ar fi Eusebiu Stefanescu si Ioan Carmazan.

De asemenea a reusit sa atraga in acest proiect investitori importanti si sustinere constand in dotari tehnice si spatii de filmare. Multumita acestor oameni deosebiti a dus la bun sfarsit un proiect care la inceput parea o utopie, astfel ca in prezent are curajul sa lucreze la un nou film de fictiune, "Noaptea Ielelor" si care spera sa fie finalizat cu succes.

Filmul "Jocul" a participat alaturi de filmele regizorilor consacrati cum ar fi Dan Pita si Sergiu Nicolaescu, la "Festivalul National de Film" de la Constanta. Acest lucru a insemnat pentru ea o onoare la care nu indraznea sa viseze si confirmarea faptului ca, desi facut in timpul facultatii, filmul se ridica la standarde profesioniste. Filmul a fost difuzat in Cuba la Festivalul de Film Romanesc, pe data de 1 decembrie 2012, unde a fost primit cu succes.

Doamne ajută!

7 comentarii:

 1. e profund treilarul. "Tu nu vezi oamenii", zice o voce din funda si tipul se plimba alandala prin oras. mult simbolism, deconstructie si existentialism. dar cel mai important: e si cu tâțe, deci e de vazut. musai. :))

  RăspundețiȘtergere
 2. Aşa ziceam şi eu. La Europa, 5 lei biletul.

  RăspundețiȘtergere
 3. Alinos4/13/2013

  ma simt mai prost ca acum 3 minute

  RăspundețiȘtergere
 4. Anonim4/13/2013

  pana si trailer-ul e prost. "e bine" ca numai prostiile primesc sponsorizari. film de inculti cu inculti

  RăspundețiȘtergere
 5. nu comentez nimic. vroiam doar sa mentionez un like pentru Alinos! subscriu!

  RăspundețiȘtergere
 6. Anonim4/21/2013

  Dragii mei,
  O cunosc pe Olimpia de ceva ani, iar tot ce scrieti voi aici mi se pare nu rautacios, ci mult mai mult de atat... Sincer, pt 5 lei merita sa mergi sa-l vezi, filmul are un mesaj dureros, si de fapt cam spune multe, culminand cu "de ce nu merge nimic in tara asta". Sunt unul din cei ce vor lucra alaturi de ea la filmul "jocul ielelor", are numai oameni de valoare alaturi de ea, are ca SOTZ un om de mare caracter, are 2 copii superbi, are o varsta de neghicit, samd. Parerea mea, daca mai aveti 1/100 dintr-un neuron ar fi sa dati 5 leii aia si sa vedeti filmul, fara alte ganduri si prejudecati in cap in acelasi timp, si apoi... feel free to comment. Scriu asta ca sa va deschid orizonturile, si nu sa o laud pe ea. Si pt final, pot spune DA, din cand in cand mai fac si pitipoancele film, pe spinarea lor, fara sa dea cu "dotarile fizice personale", ci cu creierul lor care este, si o mana de oameni de valoare, altruisti si talentati. Amin!

  RăspundețiȘtergere
 7. Anonim6/20/2013

  Dragi retarzi din Romania, un film se face cu eforturi imense si ca sa vina niste putzoi sa faca niste comentarii care nu au legatura cu arta in sine ci cu frustrarile sexuale are acestora mi se pare o mitocanie pur romanesca crasa. Imi explica si mie unul din inculturistii de aici pe ce baza comenteaza? Am vazut un triler frate si erea nashpa. Penibil, grosolan, lipsit de orice simt artistic, retard. Aspectul unui regizor conteaza doar in fata voastra de ratati si frustrati, daca era o gheboasa ciunga pitica si sasie ati fi avut oricum alte comentarii. Doamna, pentru ca este o doamna, regizor Olimpia Stavarche este o persoana integra si cu o conduita morala rar intalnita in aceste zile mai piticilor. Mergeti mai retardei la filme cu Chikichan ca e mai bune pentru voi. Daca tot aveti ofuri de ce nu veniti si voi la mine cu scenarii si poate va sponsorizez si pe voi, desi m-as mira ca poate oua ceva de valoare mintea voastra bolnava. Hai la laptic si la culcare ca va prinde parintii pe net

  RăspundețiȘtergere

comentează-te!