FILM: Antiviral (r. Brandon Cronenberg, Canada, 2012)

Syd March lucrează într-o clinică specializată în „implanturi” de boli provenite de la vedetele în vogă. Fanii cei mai înrăiţi trăiesc în moda empatizării totale cu idolii lor, prin urmare preiau herpesuri şi alte maladii mai grave. Vremea tatuajelor şi a tricourilor inscripţionate pare să fi trecut demult.

Brandon, fiul lui David Cronenberg, aflat în faţa primul său film de lung-metraj, nu reuşeşte să dezvolte un vaccin antiviral 100% eficient, împotriva influenţelor mai-bătrânului tată. Nicio problemă! Brandon Cronenberg se aruncă asupra unui film cu viziune stilistică şi curajos. Păcat că nu îl duce la capăt. Premisele sunt elegante: o lume maladivă, în care canalele de ştiri sunt poarta care hrăneşte interesul publicului pentru vieţile şi dedesubturile picante ale vedetelor. Într-un decor alb – care aminteşte de laboratoarele farmaceutice, dar şi de filmele expresionismului german – un Syd March (interpretat remarcabil de către Caleb Landry Jones) devine el însuşi o victimă a sistemului maladiv. Din agent de vânzări al bolilor-amuletă, devine un purtător-eprubetă, el însuşi îndrăgostit de Hannah Geist, vedeta-etalon. Din momentul în care filmul trece de la a trasa paradigma socială cu care operează realitatea, la cea de cursă pentru supravieţuire a personajului principal, Antiviral devine un thriller banal, victimă doar a propriei durate.

Să o spunem: Antiviral e tributar (lucru inspirat, de altfel) unui gotic cinematografic adus în Mileniul 3, lucru care îl face abordabil.

blogul cu filme antiviral film_47 blogul cu filme antiviral film_04 blogul cu filme antiviral film_13 blogul cu filme antiviral film_17 blogul cu filme antiviral film_19 blogul cu filme antiviral film_20 blogul cu filme antiviral film_21 blogul cu filme antiviral film_23 blogul cu filme antiviral film_25 blogul cu filme antiviral film_28 blogul cu filme antiviral film_30 blogul cu filme antiviral film_31 blogul cu filme antiviral film_32 blogul cu filme antiviral film_35 blogul cu filme antiviral film_38 blogul cu filme antiviral film_39

0 comentarii:

comentează-te!