A Day in The Death of Joe Egg. Sodă caustică peste răni profunde

Doi părinți (Alan Bates și Jane Suzman) au în grijă o fată aflată în ”stare vegetativă”. ”A Day in the Death Of Joe Egg” (r. Peter Medak, Marea Britanie, 1972), gândit după o piesă de teatru, urmărește modul în care cei doi încearcă să își înece amarul pe motiv că”produsul” lor este un rebut fiziologic, inventează o viață, simulează situații imaginate, conforme cu așteptările lor în contextul unei vieți de familie normale. Ajung până în punctul de a-I pune întrebări și a-și da singuri răspunsuri, desigur, dintre cele așteptate. În umbra eșecului familial, viața de zi cu zi este compensată de un teatru amar.  Se întâmplă ca sceneta să eșueze iar părinții să se trezească la realitate: Joe nu există, este în moarte vegetativă. Problema apărută: trebuie să se debaraseze de copil?


La 40 de ani de la lansare, filmul lui Peter Medak e încă proaspăt, iar violența replicilor încă mai sunt percutante. Imaginile pot vorbi de la sine. E o comedie, pe care unii ar cataloga-o drept neagră, despre un subiect tabu încă și acum. Eu o clasez drept sodă caustică aruncată peste răni sociale.

blogul cu filme a day in the death of joe egg_02blogul cu filme a day in the death of joe egg_03blogul cu filme a day in the death of joe egg_06blogul cu filme a day in the death of joe egg_07blogul cu filme a day in the death of joe egg_08blogul cu filme a day in the death of joe egg_09blogul cu filme a day in the death of joe egg_10blogul cu filme a day in the death of joe egg_12blogul cu filme a day in the death of joe egg_13blogul cu filme a day in the death of joe egg_17

0 comentarii:

comentează-te!