octombrie e (iar) special

Sub titulatura ”Octombrie e special”, pe Blogul cu Filme, pentru al treilea an consecutiv, facem (eu și voi) lucruri speciale. Anul ăsta, m-am gândit să îmi pun gândurile, impresiile, observațiile legate de patru regiozori pe care îi respect pentru unicitatea vocii lor: Luis Buñuel, Krzysztof Kieslowski, Chris Marker și Hong Sang-soo. Nu voi face biografii, expuneri de filmografii sau review-uri. Input-ul va fi unul personal, în măsura în care experința vizionării filmelor lor din anumite perioade ale vieții poate fi așternută în scris (și folosindu-mă de decalarații scrise, text și decupaje video personale, și snapshot-uri din filmele celor patru).

Legătura dintre cei patru este mai mult decât evidentă. Am încercat să fac un exercițiu de imaginație și să mă gândesc cum ar ”arăta” un protagonist comun, iar rezultatul m-a dus la următorul portret posibil: un individ care nu își găsește locul istoric (Kieslowski), urmărit de amintiri dintr-un anume trecut într-un prezent de care depinde (Marker), cu porniri anarhiste din punctul de vedere ar ordinii sociale (Buñuel), dar introvertit și în incapacitate comunicațională (Hong).

Pe parcursul lunii, voi încărca mai multe fotografii din filmele mai-sus-numiților pe pagina de Facebook. Notificări în timp real al ultimelor post-uri publicate pe contul de Twitter 

OCTOMBRIE E SPECIAL 2012

0 comentarii:

comentează-te!