dacă aș fi ministru al culturii...

Ajung acasă acum, și deschid internetul și văd că Diaconu (un patetic), noul ministru al culturii-pulii-mele are ca obiectiv în mandat să aducă scheletronul lui Brâncuși în România. Sunt încă sub șocul știrii iar mâna îmi treeeemuuuurrăăă pe tastatură, încă. Păi nu ar fi mai bine să o pună Diacronu de un muzeu Brâncuși? La Craiova, la Muzeul de Artă, au o sală dedicată lui, tapițată cu pluș verde, ca într-un cavou pentru fluturii de noapte prinști pentru insectar, în care nu există niciun exponat original. La București, nici atât! Iar la Tg.-Jiu, pe masa tăcerii mai au puțin țăranii și pun de un picnic cu mici și Noroc. Deci sunt încă în șoc. La Paris, francezii au fost în stare să implanteze în oraș un atelier cu trei străchini și două fete diforme, vândut drept muzeu dedicat Marelui Artist, care pe deasupra mai și produce câteva milioane de euro; e drept, este și la trei minute de Centre Pompidou.

Dar nu mă mai mir de proiectele înfricoșătoare ale idioților care manageriază țara. Și eu, dacă aș fi ministrul culturii mele, aș înființa un festival numai cu filme de Tinto Brass (și Jojo).

3 comentarii:

 1. Anonim5/18/2012

  Iti urmaresc blogul din cand in cand cu placere. Al meu e doar un loc in care imi strang lucruri care imi plac, pentru mine, nu pentru public. Fara sa-i iau apararea lui Diaconu, te intreb daca era mai bine sa traiesti in Romania cu un ministru al culturii maghiar asa cum se intampla acum cateva luni? Sper doar ca nu traiesti cu nostalgia acelui timp ;)

  RăspundețiȘtergere
 2. Bună, Anonimule! :)

  Ce am scris eu aici nu are nicio legătură cu:

  1. vreo nostalgie
  2. apartenență sau simpatie politică

  Discuția poate continua fix pe subiectul pe care l-am abordat: este oportun să aduci un mort (lucru pe care statul francez nu îl va accepta niciodată, fie vorba între noi) în țara de origine sau să te gândești dacă nu ar fi mai bine să te îngrijești de patrimoniul defunctului într-o viziune coerentă.? Eu cred că a doua ar fi o prioritate. Perla asta putea fi scoasă fie de Iorgulescu, fie de Diaconu, fie de băiatul acela rrrâit sau de fostul ministru ungur (tuturor am ceva să le reproșez, dar asta ține de un alt subiect, pe care eu nu îl abordez, în general).

  Mulțumesc pentru cuvintele tale. Sper să mă mai citești și pe mai departe. :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Din aceasta perspectiva,iti impartasesc gandirea. Chiar daca avem viziuni politice diferite, o sa continui sa-ti citesc blogul, pentru ca merita citit.

  RăspundețiȘtergere

comentează-te!