Premiile César / Angèle et Tony - mon coup de coeur (J-1)Film de debut. Gurile rele spun că e favoritul de diseară. Vom vedea. Clotilde Hesme (veșnica nominalizată la categoria "Meilleur Espoir féminin" - cred că s-a săturat și ea) intră în pielea unei gagici care după 2 ani de carceră, revine în satul natal de pe malurile Normandiei. Motivele pentru care a fost închisă nu sunt explicitate. Cu un look beiețos, suferă de franchețe dură: se aruncă în primul bochet găsit, cu primul venit.Are o problemă: pentru a-și recăpăta drepturile părintești asupra copilului care acum locuiește cu bunicii, trebuie să dea socoteală unui asistent social: trebuie să își găsească un nou loc de muncă, un loc unde să locuiască și stabilitatea într-un cuplu. Numai că modul "cu bisturiul" de a acționa, nu este cel mai potrivit. Avansurile sexuale - se pare că așa este ea obișnuită - nu rezonează cu Tony, un marinar modest intelectual.

Cu filmul ăsta, Hesme primește în sfârșit primul ei rol principal în care să strălucească. Și așa cum o creditam, cu mulți ani în urmă, are putearea să centreze și să dea cu capul în același timp. 

Iată ce spune "Le Monde" despre film: "Această istorie de reconstrucție afectivă este spusă cu tact, fără exagerări și sentimentalisme. Lipsa de experiență a cineastei, greșelile caracteristice unui prim-film fiind uneori atuuri, forme de exprimare a autenticității. Alix Delaporte dă dovadă de discreție atunic când privește cum personajele sale sunt îmblânzite. Este ajutată de doi actori care au știut cum este să fi natural în roluri de compoziție." (originalul aici)

"Angèle et Tony" a v\ndut 223.000 de bilete, în Franța.

0 comentarii:

comentează-te!