leapşă

Preluată la apelul exclusiv al Ukavrei, răspund la ce a de a 2a leapşă in history. Invitaţia constă în a menţiona 5 filme pe care le-aş urmări oriunde, oricând, de mână cu oricine... parcă aşa suna. So, yete lista (cu filmele nu neapărat favorite):
 • "Good Morning", r. Yasujiro Ozu, Japonia, 1959 - 
 • "Le grand amour", r. Pierre Etaix, Franţa, 1969
 • "Celine et Julie vont en bateau", r. Jacques Rivette, Franţa, 1974
 • "On connait la chanson", r. Alain Resnais, Franţa, 1986
 • "Les plages d'Agnes", r. Agnes Varda, Franţa, 2008
Imagine din "Le grand amour"

Dacă leapşa asta ar fi venit acum jumătate de an, lista ar fi sunat probabil altfel. Toate filmele enumerate mai sus aduc a visare. Filmul lui Ozu are cele mai bune inserturi cu pârţuri, probabil din istoria filmului; "Le grand amour", un film puţin cunoscut, din păcate, este încântător, comedie pură şi fină; deşi are cred în jur de 4 ore, pe filmul lui Rivette l-aş vedea oricând - 2 actriţe absolut carismatice, susţinute de un regizor, cu adevărat jucăuş (dacă ar fi să vorbesc de "twist-uri" în scenariu, ăsta ar fi probabil exemplul cel mai bun); presărat din 5 în 5 minute cu şansonete, filmul lui Resnais e un pop-corn deconectant; iar ultimul, mai degrabă un documentar auto-biografic, însumează o viaţă de realizator de filme - Agnes Varda (baba-flower-power, cum îi spun eu). Astea sunt filme la care aş reveni oricând, cu plăcere. 

Şi cum se face în astfel de situaţii, pasez leapşa către Voroncas, Domnul D şi Richie.

6 comentarii:

 1. Am avut asa o intuitie ca mi-ai pasat-o :)). Bun, sa vad.. cred ca eu voi fi ceva mai comercial.. din titlurile tale nu mi-e niciunul prea familiar asa ca le asez in watchlist.

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumesc Bogdan. Mi-ai si dat ceva de urmarit :)

  RăspundețiȘtergere
 3. @ r şi L.D.: mie mi se par că mai toate sunt nu "comerciale", dar cel puţin accesibile oricui. cu execepţia filmului lui rivette, cred. :)

  @r: spor! pentru mine, nu a fost o sarcină uşoară.

  RăspundețiȘtergere
 4. Interesanta lista.Spre rusinea mea nu am vazut nici unul, dar ma apuc in scurt timp :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Şi uite-aşa, încă o listă de filme de văzut...n-am văzut nici unul :(
  M-ai făcut să mă gândesc ce filme aş revedea oricând cu oricine, dar e greu de decis pe moment, aşa că cred că am să preiau şi eu leapşa, dacă e ok :)

  RăspundețiȘtergere
 6. @m: păi ia de vezi, atunci
  @rontz: leapşa e liberă pe net. şi oricum, eu unul nu ţi-aş refuza plăcerea :)

  RăspundețiȘtergere

comentează-te!