în haltă, la jegalia

Citesc eu că cică au fost derulate nu ştiu ce "Zile ale filmului american românesc", recent. Şi are ca menire să promoveze filmul românesc (orice ar însemna asta) prin dughenele, haltele, etc. din RO, care au suferit de pe urma desfiinţării cinematografelor locale, că deh! unde să se mai frece şi flăcăii şi pizdele satului, dacă nu prin discotecile CNC (Centrul Naţional al Cui-vrea). Şi aflăm că la cele vreo 35 de proiecţii (numărate cu ochii mei), au participat 2000 şi juma de  "cinefili". Biletele au costat între 1 (echivalentul a două lumânări ordinare) şi 5 lei (Libertatea pe o săptămână). Ceea ce înseamnă 2500 împărţit la 35, vine 71,42 (dacă dă cu rest, au scos-o ei cumva, cred) spectatori, în medie, la fiecare proiecţie. Adică, multe băşini pentru nimic. Bineînţeles că tamtamul este mare: comunicat-dă-presă care să anunţe marea victorie a caravanei. Adică, mă doare capul!

Acum, ca să ne râdem şi mai tare, organizatorii sunt Voodoo Films (cică asta este pagina lor pe care o freacă pe internet) şi Imigifectorii, entitatea care a organizat lansarea filmului "4 luni, 3 săptămâni şi două zile", în RO, care, la vremea aia, anunţa aşa: 

"Proiectul a pornit de la ideea organizarii unui eveniment monden in Bucuresti. Treptat el a luat amploare pe masura ce identificam publicuri diferite unde trebuia sa promovam filmul si pe masura ce realizam ca nu promovam doar filmul care a castigat Palme d’Or ci promovam un proiect menit sa-i aduca pe romani inapoi la cinematograf." (dă-le dracu de virgule, aţi inţeles voi regula celor 3P)
... şi continuă cu:
"Pentru Image Factory a însemnat gestionarea a peste 1.000 de invitaţi (v-a gestionat, mă, bine?), relaţii speciale de protocol impuse de prezenţa premierului şi a preşedintelui ţării, relaţii cu toată mass-media din Bucureşti (io am înţeles că Lorena Lupu face urât la băutură), inclusiv transmisiuni în direct. Evenimentul a avut loc pe 13 septembrie la Sala Mare a Teatrului National IL Caragiale."
Vă iubesc! 


PS: Voodoo Films a produs stupizenia asta. Remarcaţi autorii.

Un comentariu:

comentează-te!