Dans'n'film: Lecţia 6 - "Omphalos"Nu e doar o simplă scenă de dans din buric cu o maghrebiană hrănită bine. În mod vulgar, buricul ăla salvează o petrecere, precum o mâncare bună; pentru ea e o formă de prostituţie, nevoită fiind să dezvăluie esenţa unei culturi unor profanator, e adevărat, invitaţi. Pe larg, altădată.

PS: pentru cei care mi-au scris şi se întâmplă să vadă însemnarea asta, rog multă îngăduinţă. Nu am putut răspunde, sper să o pot face până la sfârşitul săptămânii.

2 comentarii:

  1. hipnotic buric! :) imi aduce putin aminte de al Ronei (ascuns) aici: http://www.youtube.com/watch?v=_TjGQbUz36Q
    desi e drept ca domnisoara din Magreb joaca in cu totul alta liga...

    RăspundețiȘtergere
  2. Buricul nu trebuie să fie vizibil, oricum. funcţionează drept ax. scena e foarte plăcută, parcă mai era una de dans. oricum, filmul trebuie să recunoşti că n-are nicio treabă cu un film de bun-simţ. în mod ironic, e făcut de un tip care nici măcar nu este ţigan pur, crescut în Franţa, şi care evident, este tentat să îmbrace într-o aură de inocenţă lucruri care nu pot fi transpuse aşa schematic. Rona n-are nicio treabă cu ţiganii, îi place doar să se prostească, şi prin urmare este şi ea tentată cred să o facă pe ţiganca din poveşti.

    apropo de Gatlif, ai văzut Korkoro?

    RăspundețiȘtergere

comentează-te!