"cultura" la ţiplă

Cele 10001 de cărţi cu coperte în cine mai ştie câte culori şi ilustraţii a reactivat dorul pulimii naţionale de a citi - stop! reclama nu zicea nimic de citit, spunea "'nşpe cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă" şi atât -, au reaprins flacăra supremei plăceri de a sta la coadă (ce poate fi mai frumos?... avem Cărtureşti pe partea dreaptă, pe stânga agenţia de bilete Lufthansa, mai devale, puteţi să vă luaţi şi o cartelă nouă de la Germanos... face pipi câinele, nicio problemă, tot pe dreapta e un spaţiu verde perfect, şi unde mai puneţi că aflaţi şi ce vrăji a mai făcut Samantha, la Patria - şi toate astea, în timp ce vă aşteptaţi rândul la porţia de cultura).

Ultimul membru al clubului "Cultura la ţiplă" este Dilema, la pachet cu Charlie C*. Şi atât. :/

* voiam să trag un footnote. m-am răzgândit!

5 comentarii:

 1. Adica esti contra culturii ca supliment-attachment?

  RăspundețiȘtergere
 2. dimineata eram foarte multumita cand mi-am cumparat dilema cu filmul. apoi citesc blogul tau si desi nu agreez ideea de "cultura la tipla" voiam sa-ti las un comentariu prin care sa ma arat multumita de ideea cu filmul. in drum spre casa, in metrou, vad o tipa, pe care am judecat-o rapid ca nefiind cititor dilema, dar tinea in mana, de parca ar fi avut un trofeu, ziarul in tipla in cauza. am stat si m-am gandit, ca de acum inainte s-ar putea sa nu mai gasesc dilema joi la prima ora si ca trebuie sa ma imprietenesc cu tanti de la chiosc ca sa-mi puna una deoparte daca vreau s-o mai rasfoiesc vreodata. a inceput isteria, se transmite din om in om, inca un ziar cu ceva "aproape gratis" care da bine.

  p.s. si da, imi asum modul "grosolan" de a judeca oamenii dupa dupa incaltaminte si dupa cerceii din urechi.

  RăspundețiȘtergere
 3. Sa fiu sincer, nu vad nimic rau in cartea/filmul la tipla. Am fost la cateva chefuri la care m-am plictisit de moarte si nu stii ce bucuros am fost ca am gasit in biblioteca gazdelor o cartzulie buna, din asta venita cu Jurnalul sau cu Adevarul.
  Apropo, merci pentru raspunsul la ultimul comment - ala cu filmele romanesti.

  RăspundețiȘtergere
 4. M-am speriat si eu de ce zice Ap. 55...
  Nu stiu daca Dilema a facut o alegere buna. Vor doar sa vanda mai bine, dar sa fie citita mai putin?

  RăspundețiȘtergere
 5. @ Jovi, Ap. 55: da, aţi pus punctul pe "i". Nu am o problemă cu cărţile venite cu ziarul - încerc să le tratez ca făcând parte din aceeaşi categorie cu comanda prin poştă, până la urmă. Problema Dilemei cu filmele astea cu Ciarli Ciaplin (sic!) este că vrea să stimuleze tirajul, chiar dacă cititorii de Dilema nu se pot identifica cu noul cumpărător de dividiu, la care "mi-a dat şi o revistă, cam aşa". E o manieră de a te minţi pe tine, ca publicaţie. Marketing and stuff (un nou mark. manager la Adevărul, din câte am înţeles). E pe principiul: Gorzo ţinea neapărat să dea o replică la un articol de pe Liternet, al unei fetişcane, care amintea acolo că "acuzatul" publică în revista x şi y, dar uitase să treacă şi B24 FUN. Gorzo adaugă în comentarii că el scrie şi în revista gratuită şi că are un tiraj de 60.000 de coco (dar în jumătate din cazuri, revista este dsiponibilă în locuri de genul Twice, la intrarea în budă, unde oamenii numai pe Gorzo nu vor să îl citească - check the ratecard.)

  RăspundețiȘtergere

comentează-te!