Les visages du FILM: rossy de palma


Rossy de Palma este una dintre actriţele secundare faţă de care Pedro Almodóvar a dezvoltat o oarecare pasiune, şi pe care alături de Chus Lampreave (băbuţa simpatică, uneori senilă - vezi "¿Qué he hecho yo para merecer esto!!" pentru cel mai simpatic rol al ei, după mine) a fixat-o exact into the right spot.

Dacă mă gândesc la Picasso, la "Doamnele din Avignon" de exemplu, nu cred că exagerez cu nimic legătura. Privirea din oglinda spartă cred că este şi mai relevantă pentru ceea ce a gândit regizorul spaniol.PS: mihai e. îmi spunea că în Spania chiar circulă un fel de blestem, vorbă rea... "Picta-te-ar Picasso!". Dacă ţi-ar garanta un rol într-un film semnat Almodovar, nu văd care este problema!

Imaginile sunt luate din "La ley del deseo / Legea dorinţei" (1984) şi "Mujeres al borde de un ataque de nervios / Femei în pragul unei crize de nervi" (1988)

4 comentarii:

  1. pb. solved, să înţeleg.

    RăspundețiȘtergere
  2. mhm, nice reading of almodovar. dar de fapt femeile lui sunt in general greu de definit drept "frumoase" in sensul mainstream al cuvantului, nu? intotdeauna mi s-a parut ca eroinele lui incearca sa compenseze prezenta unui oarecare aer masculin (vezi fetzele cabaline si siluetele zdravene) cu un exces de machiaj. pana si penelope cruz parca are un aer transsexual uneori in filmele lui...

    RăspundețiȘtergere

comentează-te!