FILM: Amintiri din Epoca de Aur (colectiv, România/ Franţa, 2009)

Un banc deocheat (de fapt, mai multe!), o pungă de bomboane agricole dungate în alb şi negru, un sân dezgolit (de fapt, hai! doi pentru că poporul este sugător la două ţâţe), ţiganul maestru de ceremonii (când cu gura, când cu acordeonul), pasionali românii ăştia!

Al Bano şi Romina Pauăr, Boni şi Claid, video-ul cu filme a căror lumină se proiecta suspect pe geam, porcul de bloc, pereţii subţiri şi iaurturile acrişoare de pe peretele frigiderului, cheia la gât şi ciorba rece lăsată pentru încălzit.
Ciorbari românii ăştia!

Banana din bancă şi guma lipită sub scaun pentru vremuri grele; eu îţi dau două ouă, tu nu spui nimic lu' ăia de la fabrică, taci chitic!
Miliţia!!!

Bâlciul, Ziua Recoltei, baba şi mitraliera, domnu' cu Mioara - acum dă să joace în reclame la pate şi are bloc pe Griviţei.
Nişte tovarăşi!

Nicu iubeşte la Elena, alţi o mie îi întrece; Bebe nu mai e ăl rău, caută un popou de rusoaică dar Ma' Rusie are capitalismul primitiv în cap (întreba-mă-voi, dacă sexosul din maiou ştia şi să intre şi să iasă, nu numai că trebuie să termine ce a început, în port, la Constanţa), aşteaptă telefonul, telefonul nu mai vine, dar vine miliţia, miliţia e tovarăşă cu noi (azi pe Facebook, Twitter şi mess).
La vremuri noi, tot noi!

Poliţia e proastă, la fel şi curcanul, curcanul e un bou, dar e şi Claid; 50 pe stânga, 100 pe dreapta (ca în m 3, n 2 - la codiţe zic, la ce vă gândiţi?), Tovarăşe, chapeau bas! cum e în Cuba, la Scânteia bate vântu.

Iubirea are gust de plapumă băşinoasă şi miroase a carpetă de deasupra patului, aia pe care a trimis-o cuscra.
Dragostea în vremea holerei.

În încheierea programului tovarăşi, vă doresc o seară plină de regrete.

0 comentarii:

comentează-te!