Evadare din Jungla TV


În amalgamul de producţii TV surori cu mediocritatea, în care ura şi vrajba mai puternice de la Iancu încoa', vă propun o serie de documentare "clasice" care va debuta în seara asta, pe TVR1. Probabil că unii dintre noi au auzit de iniţiativa "Renovarea". Dincolo de patetismul discursului promovat şi încercările de a empatiza cu o ţară întreagă, seria va cuprinde 30 de documentare originale despre situri istorice româneşti care necesită restaurare. Un fel de "Mari români" în variantă edilitară, cu singura observaţie că aici, pe lista locurilor nu vor intra staulul lui Becali, şi nici casa din Dorobanţi a lui Năstase.

Ceea ce mi s-a părut remarcabil este că întregul material video este filmat HD, şi de asemenea, vom avea panoramări cu elicopterul. În plus, felicitări TVR-ului pentru că au avut curajul să insereze un astfel de program chiar în prime-time, şi într-o zi de duminică.

Ataşez o fotografie pe care am făcut-o recent la ce era cândva Palatul de vară al domnului Brukenthal, din Avrig, astăzi o catacombă nazistă, în care, în grădina de vară (fastuoasă cândva - mai poartă oarecum din mirosul filmelor cu vienezi, ) se află amplasat pe timp de vară un cort pentru nunţi, în care bănuiesc, la ceas de seară sună manelele unduitoare. Astăzi, Palatul este o dureroasă ruină.

Mai multe detalii găsiţi pe site-ul tvr.

Short Update (00:15): wow! primele documentare tv 100% româneşti, filmate bine. Ne vedem şi duminica viitoare.

2 comentarii:

  1. Chiar ma facusera curioasa in legatura cu renovarea lor. Suna interesante documentarele. O sa ma uit.
    Salut Bogdan ( am uitat sa iti pun ca feed-ul mi s-a activat pe reader abia dupa ce mi s-au lungit urechile de asteptare, dar, intr-o zi cu soare, a mers !!)

    RăspundețiȘtergere

comentează-te!