FILM: the cake eaters (reg. Mary Stuart Masterson, Statele Unite ale Americii, 2007)


"The Cake Eaters" sau cât de tari suntem noi femeile dar nu avem cu cine să ne-o punem. Cam aşa s-ar traduce acest filmuleţ simpatic (până la un punct) al unei femele-regizor, Mary Stuart Mastersen (ce nume predestinat). Filmul urmăreşte modul de relaţionare a trei bărbaţi albi şi a unui negru cu femeile din viaţa lor. Veriga-lipsă este soţia moartă, care deşi inexistentă ca personaj în film, influenţează modul de "operare" a celorlalţi în mod evident.

Într-o primă fază, avem un Beagle (poreclă de prostovan) care se ţine după fusta mamei o viaţă, o spală la fund în perioada paralitică a vieţii şi compensează imaturitatea tatălui, care nu are "coaie" să o vadă într-o moarte latentă. Beagle o cunoaşte şi pe Georgia, cea cu probleme grave de sănătate, care mirosind şi ea izul de moarte ce poate să îi ardă curul în orice moment, se decide că nu mai vrea să fie virgină. Găseşte în Beagle (mirosind a măcelărie) victima perfectă să îi îndeplinească dorinţa, îl cheamă acasă sub pretextul "sunt prea obosită ca să mă mai concentrez şi la teme", îi dă şi o a doua întâlnire, dar într-un loc safe faţă de mama (vedetă aspirantă) care se iubeşte cu un negru. A doua zi, Beagle o duce pe proaspăt dezvirginată la şcoală, pe motoretă.

Easy este tatăl, un boşorog înebunit după ouă. El are o relaţie cu vecina de gard (secretizată). Problema lui este că nici după moartea nevestei, nu are curajul să recunoască că a avut o viaţă amoroasă dublă.

Mama dezvirginatei (relaţia dintre cele două este cel mai puţin exploatată, din păcate) se iubeşte cu un negru cum anterior spuneam. Negrul este cake-eater-ul veritabil. Nu are nici un cuvânt de spus prin ogradă, sugerând că este doar un instrument sexual în mâna Caprei.

Atmosfera creată este una uşor rurală, foarte aerisită (foarte puţine close-up-uri).

Trailer oficial

Detalii despre film

2 comentarii:

comentează-te!