Leapşa cu cărţi de citit


Sunt atât de emoţionat pentru că cineva mi-a pasat prima leapşă din blogosferă, atât de emoţionat încât îmi vine să mănânc o pungă de chips-uri întreagă, dintr-o răsuflare! Via cinabru (nu am fost niciodată bun la chimie... 1s1, 1s2... şi ce urma), domnu' jovi-escu a avut impertinenţa de a mă împovăra cu întrebări despre cărţi şi recomadările aferente, de parcă eu aş fi "Omul care aduce cartea" sau domnu' mâncare de colivă Tabără. Satisfacem leapşa totuşi, cu menţiunea că răspunsul va fi "dupe" posibilităţi, după cum urmează:

1. La întrebarea "Ce carte ai recomanda şi de ce unui dezamăgit din dragoste?", vom răspunde cu "Anuarul Statistic" al Institutlui Român de Statistică şi motivând prin zicala "Ţara arde şi babelor le... arde de amor".

2. La întrebarea "Ce carte ai recomanda şi de ce iubitului/ iubitei?" vom răspunde cu "Ispita într-o dimineaţă ploioasă", cel mai bun roman modern de la Biblie încoa, al domnului plecat în Canada, Damian Necula. Apartamentul e mic, oraşul te asfixiază iar peste drum este Ispita.

3. La întrebarea "Ce carte ai recomanda şi de ce celui mai bun prieten?" vom spune "Lupul de stepă" al lui Hesse. Mr. Harry îi vine precum o mănuşă.

4. "Ce carte ai recomanda şi de ce unui copil de 10 ani?".

Dacă e băiet, îi recomand "Che Guevara - Viaţa unui mit" de Usturiaz pentru că:
a. dacă Che era tac-su, i-ar fi spus că "Harry Potter" este un film grozav de prost.
b. mergând pe principiul lui Rousseau, întoarcerea în mijlocul naturii, Guevara i-ar fi un bun exemplu atâta timp cât el însuşi a stat mai puţin pe acasă şi mai mult în junglă.

Dacă vorbim de o fată, îi recomand "Dama cu camelii" (Dumas-fiul) cu dedicaţie pe copertă "Dacă tot e să te fuţi, fă-o cu stil!" sau "Suferinţele tânărului Werther" cu mesajul "Nu mai chinui fă bărbaţii pe messenger. Ia o coală albă şi scrie-i nişte procuri, ceva!"

5. "Ce carte ai recomanda şi de ce unui mare aventurier/călător?"
Da, să fie "Saludos" de Alexandru Ecovoiu că vine bine tinerelor suflete pângărite care nu îşi găsesc niciodată locul.

6. "Ce carte ai recomanda şi de ce unui duşman cunoscut?" Răspuns: "Dicţionarul Explicativ al Limbii române" pentru că îmi scrie mail-uri analfabete (am şi cota de la BCU, dacă o vrei!).

7. La întrebarea "Ce carte ai recomanda şi de ce unei persoane care nu iubeşte lectura
?", propunem ca răspuns "100 de cărţi interzise" pentru că nu doar filmele porno merită cenzurate, şi o ai pe Andreşanca de 100 de ori într-o singură carte. Deal?

8.
"Ce carte ai recomanda şi de ce unuia cu nasul pe sus?". Să zicem "Zahei Orbul" de Voiculescu. Mirosul de salină încă mai persistă.

9. "Ce carte ai recomanda şi de ce celui care apare primul în lista ta de bloguri
?". Cine apare în lista mea primul acum... e el... raulnecesar... atunci o să mă limitez la "Partea Diavolului" (Denis de Rougemont).

10. "Ce carte ai recomanda şi de ce unuia care crede că le-a văzut pe toate în viaţă?" Adică mie
? :)). Îmi recomand... "Homo Videns" de Sartori pentru că plec la mare şi e mică, şi nu încarcă bagajul.

Observaţiile şi valurile de proteste a fi înaintate făptaşului în timp de 7 zile de la comiterea faptei. Mulţumesc!

PS: Doamna cu Fuego, Andreea care îşi caută răsuflarea şi Voroncas sunt "invitate" al apel. Sper că am respectat echitabul uzanţele blogosferice!

7 comentarii:

 1. Hai ca ai fost...mortal.
  Unele raspunsuri o sa le retin si eu pentru anumite categorii de persoane...cum ar fi dusmani.

  RăspundețiȘtergere
 2. mersi pentru leapşă. dau punga de chips-uri.

  RăspundețiȘtergere
 3. sper că nu m-ai înjurat! :)) ia leapşa şi încântă-ne.

  RăspundețiȘtergere
 4. sigur, scriu de indata ce se ispraveste postul

  RăspundețiȘtergere
 5. ah, uite ca vad cam tarziu invitatia, dar sigur o s-o onorez. :)

  RăspundețiȘtergere

comentează-te!