FILM: easy virtue/ secrete din trecut (reg. Stephan Elliott, Marea Britanie, Canada, 2008)


"Easy Virtue" m-a dus, în primă fază, cu gândul la "Gosford Park". Paradoxal, Kristin Scott Thomas joacă în ambele. Punându-le la cele două capete de mese, cum s-o fi simţit actriţa britanică când a văzut în ce pleaşcă de film şi-a adus contribuţia, în comparaţie cu monumentalul "Gosford Park"?

Dincolo de cârcotelile mele, filmul nu îţi oferă absolut nimic. Regizorul nu se poate hotărî ce să ofere în final, o comedie prostească dar care măcar încântă palatinii prostimii, sau un colţ de rai aristocrat, în care o domnişoară ilustrează viruţile din "Portretul unei doamne". Filmul nu abordează nici una din variante, preferând aterizarea blondă, pe tărâm britanic, a unei proaste care se îmbârligă cu un puşti străin de tot (nu ştie nici măcar câţi acri de pământ are mă-sa!). Finalul este captivant! Curva dracului!

Sunt multe filme pe care nu trebuie să le rataţi. Nu şi ăsta. Şi a propos, faza cu câinele scofâlcit sub curul nesimţit al Blondei este de mult răsuflată. Vorba aceea: "Jessica Biel face un rol de zile mari (unde?) arătând că poate să fie şi sexy şi glamorous foarte înfiptă (da, înfiptă cu curul în săracul animal de companie!)." Dacă nu mă credeţi, priviţi afişul din România!

0 comentarii:

comentează-te!