FILM: hors de prix/ nepreţuit (reg. pierre salvadori, Franţa, 2006)


În cinematografia franceză şi în cea hollywoodiană, există un clişeu cu care se operează adesea - acela al Rivierei Provensale, locul pierzaniei în bani şi excese hedoniste. "Hors de prix" nu face excepţie.
Audrey Tautou întră în pielea lui Irene, o damă de companie care aterizează cu septagenarul său pe Coasta de Azur. Liniştea îi este dată peste cap de un anume Jean, angajat al hotelului care găzduieşte cuplul bazat pe "interese comune". Irene nu este mulţumită de condiţia sa (nu aceea de damă de companie, ci mai degrabă de starea sa financiară), sclipindu-i ochii la un Jean mult mai tânăr, ascuns sub imaginea de Don Juan bogat. Numai că iubirea durează numai o noapte: Irene află adevărata identitate a partenerului. De aici o serie de întâmplări mai mult sau mai puţin prevăzute!
Pentru că veni vorba de filme ale căror acţiune are loc în sudul Franţei, un "Quatre étoiles" a fost ceva mai strălucit. Oricum, o Tautou frivolă şi un Gad Elmaleh ("La doublure") în roulrile sale de stângaci, pămpălău, dau bine. Ca să nu spun că rolul de fată rea o prinde şi de data asta, în contrast cu candida Amélie.
Găsisem un comentariu care spunea "Tautou e întotdeauna superbă, aş putea să o privesc şi când citeşte cartea de telefoane şi să îm placă...". So true!

Trailer oficial
Pagina oficială

0 comentarii:

comentează-te!