la vie revee des anges (reg. erick zonca, fra., 1998)


Un film care te lasa rece, nu privindu-l ci atunci cand se termina. Scenariul, extrem de original ca abordare, care isi trage seva din problemele sociale cu care se confrunta patura de jos franceza, sustine un joc actoricesc extrem. Protagonistele - doi ingeri pe care societatea de consum ii pune la zid - ofera o prezenta atat de naturala, incat ai impresia ca un show Big Brother este o caricatura. Un film plin de simboluri, in care orice aspect te face sa te gandesti de 2 sau 3 ori simultan daca ai inteles ce trebuie.

Personajele centrale sunt atat de bine conturate: o bucata "Ea" - optimista, plina de viata, naiva pana in maduva oaselor; o alta bucata "Ea" - resemnata, supusa realitatii, incapabila de a privi sus. Ambele personaje au ca numitor comun resemnarea in fata destinului. Insa nu si aceeasi atitudine - altfel am fi fost martorii unei sinucideri in grup. Isa este constienata de viata sa, si i se supune. Se arata loiala fata de alegerile facute, si este gata oricand sa o ia de la capat. Marie incearca sa fie rece, spera la mai mult, dar niciodata nu este pornita sa isi duca planul la capat. Este superficiala, iar acesta simpliatate cu care rezolva orice ecuatie o abate de la calea acceptarii destinului: se sinucide. Societatea o invinge!

Un film formidabil...Mai multe detalii despre film aici.

3 comentarii:

  1. intr-adevar m-a lasat rece filmul asta. l-am vizionat dupa ce am citit despre el la tine pe blog, dar nu mi-a transmis absolut nimic, desi avea toate ingredientele ca sa o faca. ar fi putut fi un film formidabil...

    RăspundețiȘtergere
  2. mai uita-te o data la el. please. :)

    RăspundețiȘtergere

comentează-te!