le serpent (reg. eric barbier, fra, 2006)


"Le serpent" este genul de thriller care te tine in priza tot timpul. Comercial ca intentie, regizorul reuseste sa scoata ce-i mai bun in randul protagonistilor productiei franceze. Nu te va lua somnul, nu vei casca, nu vei cauta sa pleci pana in bucatarie sa iei un pahar cu apa, doar - doar nu se termina mai repede filmul. Mintea nu ti se va pune prea mult la contributie... nu este nevoie! Intri in joc, si esti dezamagit ca s-a teminat prea repede. Sfarsitul... un cliseu absolut. Nu lasa loc de interpretari, ba mai mult, vei avea o imagine clara si asupra a cum vor arata personajele mai tarziu.

Un film usor de digerat, relaxant, realizat in maniera "academica" dar care nu se inchina in totalitate retelor de genul "s-a mai facut asta. a avut succes. calea batuta cea pe care o vom urma!".

Pe langa imaginea impecabila, filmul mi-a atras atentia prin Olga Kurylenko.

Mai multe detalii despre film aici.

2 comentarii:

  1. muuulte filme ai mai vazut... pan`acum, singurul punct in care m-am intersectat cu tine a fost 4luni,3saptamani si 2zile.
    from now on, cand o sa mai am chef sa vad un film, o sa`ti cercetez lista.
    Dar nu inainte sa mentionez filmul meu preferat, Waking Life. Mi-ar placea sa-ti cunosc parerea, daca binevoiesti sa-l vizionezi candva.

    RăspundețiȘtergere
  2. sigur. cand o sa mi se ofere ocazia, o sa stau numai ochi si urechi uitandu-ma. :)

    RăspundețiȘtergere

comentează-te!