the others/ los otros (reg. aljeandro amenabar, esp./fr./sua, 2001)


Viata pe care o consideri reala, in care tu iti duci traiul, poate fi pentru altii factorul perturbator, care la randul lor considera propria existenta ca fiind cea reala. Pe tot parcursul filmului, realul si imaginarul se impletesc intr-o confruntare. Singura certitudine pe care o poti avea pe durata peliculei este ca unul din cele doua spatii reprezinta realul. Dar nu vei stii, nici macar in ultima secunda a filmului care este. De altfel, Amenabar nici nu cred ca si-a propus asa ceva o data cu scrierea scenariului. El incearca sa ridice si sa traspuna in imagini problema relativismului general, al vietii.

As numi "Los Otros" filmul contrastelor.
Regizorul spaniol se arata un adevarat maestru al culorilor, al nuantelor guvernate de lumina si intuneric, Javier Aguirresarobe, directorul de imagine al filmului in cauza nefiind mai prejos. Cat despre... Nicole Kidman... ea ramane Nicole Kidman.

Punct.

mai multe detalii aici

2 comentarii:

  1. Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the TV Digital, I hope you enjoy. The address is http://tv-digital-brasil.blogspot.com. A hug.

    RăspundețiȘtergere

comentează-te!