defeated


Domnul NATO a plecat. Si cu el o data, si miile de poliztei din provincie. Panselutele multicolore, sadite cat ai zice "peste" in Piata Aviatorilor, si-au trait momentul de glorie si liniste. Pot acum sa plece capul sfios in fata miilor de talibani ratb-isti aflati la munca in zonele de birouri din Baneasa. Chiar eu, aseara, am futut vreo doua cu piciorul, defuland, amintindu-mi de tigancile ce vand sosete la colt de piata.

Domnul NATO a plecat. Ii simt lipsa. Ochii mei nevinovati plang acum, cand nu mai intalnesc miraculos pe strada acel verde fosforescent, datator de crize si integrari in absolut. Imi este dor de verdele atat de la moda, anul asta (m-am convins de asta acum cateva zile cand in fata bamboo-ului era stransa o cireada de oite verzui in toate cele).

Era joi si era zi NATO. Voiam sa ajung la o ruda care sta fix in zona declarata ZERO, la o aruncatura de bat de Palatul Parlamentului, cel cu 3 imense NATO-bannere, infrumusetat. Vedetele de azi... Angela M. (mare starleta asta!), unul cu nume de tufa (am uitat exact, despre cine era vorba) si se anunta... si the boy with no vodka (ar fi avut si o sticla de 2 litri de licoare, dar deh, vamesii romani...). Sarko o ia de manuta si pe Carla, dah... Carla Bruni, ca sa cante peste tot ce inseamna Dambovita... "Before the World was Made". A uitat saraca fata ca romanii exista pe planeta "before the world was made", ca l-au cunoscut si pe T-Rex himself. Revenind, dau de un asa-zis filtru: 4 politisti suspecti si unu' de la poolitia militara (avea pe mana dreapta scris PM). Cer escorta. NU mi se da, in ciuda faptului ca in regulamentul oricarui eveniment de genul aasta, este prevazut si asa ceva. Sunt bombardat cu replica "Da' ce ma, sa plec din post?" E adevarat, scaunul din plastic era formidabil de futurist. Probabil ca cei 5 crai se jucau de-a "pasarica muta-ti cuibul" iar omul cu replica era vrabioiul cel mare. Stau 20 de minute si ma milogesc, spunandu-le ca desi port barba, mami a fost cuminte cand era fata mare, si nu a avut contacte "necuvenite" cu Osama. In geanta am haine si o revista. Atat. Sunt pasnic. Si mai amuzant, este ca pe tema accesului meu, s-a foamat o micro-comisie in spirit NATO, ad-hoc, hotarandu-se sa o puna de un set de reguli instant. Imi sun ruda MApN-ista care se roaga in fata tipului de la militare pentru soarta mea. reuseste in cele din urma sa le dea detaliile... cine sunt, de unde vin, incotro ma duc si cand ma intorc. Trec de bariera ca o zuza, mandru ca "am facut-o si pe asta"... am invins armata

Multumesc Florin!

0 comentarii:

comentează-te!