azul oscuro casi negro/ azuloscuro casinegro (reg. daniel sanchez arevalo, esp., 2006)


Cine poate sa spuna ce va fi maine? Nimeni. De cate ori nu ti-ai programat un lucru si nu a iesit asa cum ai vrut? Mai tot timpul. "Azul oscuro casi negro" este tocmai un film despre incertitudinea zilei de maine. Astazi faci un lucru in speranta ca va fi bine pentru maine. Dar ce se intampla daca in prezent nu iei deciziile bune, si te abati din drumul propus? Te adaptezi, resemnandu-te in acelasi timp? Sau iti vei lua cartea preferata, geamananul cu batiste si vei fugi cat ai vedea cu ochii pentru nou inceput.

Aveti in fata un film ce incearca sa identifice limitele vietii si aspectele-limita din ea. Desi, pe alocuri extrem de violent,filmul nu este unul agasant. Spania zilelor noastre printre viata in filmul lui Daniel Sánchez Arévalo.

Vizionare placuta si Paste fara sacrificii!

2 comentarii:

  1. am vazut filmul intr-o disperare de cauza, incercand sa-mi gasesc o inspiratie existentiala. si nu am gasit-o in film, evident... e o creatie problematica, atinge subtil marile probleme ale vietii dar nu staruie inutil, le ia in zbor catre un vartej din care iese cu basmaua curata doar o poveste de dragoste imposibila. de unde probabil rezulta incertitudinea de care vorbeai...

    RăspundețiȘtergere
  2. basmaua curata? eu am vazut-o plina de sange... e adevarat curat.:)

    RăspundețiȘtergere

comentează-te!