studenti infometati sariti!!!... mancare mocca la univeristate


Maine cica e o zi mare. Asa stiam si eu. Unire, fericire, cica tori romanii, acum 89 de ani, ar fi reusit sa circule fara vize prin toate regiunile Romaniei. Cam cum e acum cu UE.
Numai ca 1 decembrie profund, s-a devalorizat de mult. Nici macar cei mari si puternici nu mai cred in povesti.
La ora 11.00, va avea loc clasica defilare din zona Arcului de Triumf. Nimic de comentat... am vazut ca se face si la case mai mari, deci nu o sa pretind sa fim mai sfinti decat papa (desi... cu clerul din ziua de azi...). Nu am fost niciodata la o astfel de defilare de Ziua Nationala. Recunosc! Dar asta nu ma retine a ma intreba daca din toti cei care vin acolo, cati traiesc clipele alea de profunzime. E ca atunci cand cineva pretinde de la tine sa te duci in fiecare dumimica la Biserica si in fiecare alta zi de sarbatoare, fara ca tu sa o simti... parca esti impins din spate cu un “Fa-o!” dar care nu iti da si argumentele de care ai avea nevoie. Revenind, cati dintre cei prezenti sunt implicati emotional in faptele ce se canta? Sau nu cumva, prostimea e interesata de “Mam’, ce mare e tancul ala!” sau “frate ce a imbatranit Iliescu!” (nu ca nu ar fi adevarat)? Nu o sa ma duc nici anul asta la o astfel de defilare pentru ca ar fi un act pervers din partea mea, stiind ca nu voi intelege nimic din profunzimea momentului.
Si totusi, 1 decembrie nu mai are semnficatia unica de care ar trebui sa se bucure o astfel de zi, pentru bucurestean confundandu-se cu “ziua cand sunt aprinse luminitele”, cand “ontanu da de baut la Obor” si cand Pro tv-ul face fasole cu ciolan Live.
Asta este ghinionul sarmanului 1 Decembrie, ca s-a nascut in prag de sarbatori!

2 comentarii:

  1. si daca nu am carnet de student pot manca si eu mocca la universitate ???

    RăspundețiȘtergere
  2. atata timp cat ai un buletin pe care sa ti-l inroseasca in alegeri... cred ca poti veni si cu un cupon de pensie

    RăspundețiȘtergere

comentează-te!