aaron de la artificial animals riding on neverland
In cautare de aparitii muzicale “exotice” (pentru majorittaea romanilor dependenti de ce se canta pe la canalele tv si radio de pe aici), am descoperit Aaron. Vorbesc de o formatie franceza, al carei nume de scena face trimitere la “Artificial Animals Riding on Neverland”. Formatia este proaspat infiintata, pe la inceputul lui 2007 lansandu-si si primul album, omonim de altfel. Aaron se bazeaza pe un duo… numele membrilor nu o s ail mentionez, nu stiu pe cine efectiv ar interesa. “Artificial Animals Riding on Neverland” (lansat in franta in ianuarie 2007) reuneste 13 melodii pe care imi este greu sa le incadrez intr-un gen. mai bine spun ca sunt melodii care nu se asculta decat intr-un anumit context. Asa cum pisele incluse pe albumele Buddha Bar iti induc o anumita stare de liniste, confort mental prin sunetul instrumentelor, al coloraturii, asa albumul baietilor astia doi te va linisti prin puterea versurilor.
Versurile melodiilor reprezinta piesele de rezistenta al proiectului, vocalistul nebucurandu-se de o voce de soprano. In schimb… va recurge la cateva lucruri pe care stie cel mai bine sa le faca: sa spuna povesti de viata pe un fundal muzical experimental, sa vorbeasca de dedesubturile experientelor. Foarte multe din melodiile incluse pe album vorbesc de dragoste, ceea ce frapeaza fiind insa, unghiul de abordare a;l sentimentelor. Dragostea nu este prezentata precum un fapt, ci se incearca pe muzica punerea in valoare a chimiei care duce la acesta. Melodii precum “Endless Zone”, ”U-Turn (Lily)”, sau “O-Song” suprind procesele ce au loc in interiorul trupului si in psihicul individului atunci cand sufera o pierdere sentimentala.
“U-Turn” a fost inclusa si pe coloana sonora a filmului “Je vais bien, ne t'en fais pas”, nominalizat la premiile Cesar, la categoria cel mai bun film.

aaron, endless zone


aaron, u-turn


aaron, u-turn

aaron, strange fruit (live)

@!@ preferatele mele sunt "Lily" "Strange Fruit"si "Little Love"

2 comentarii:

  1. Frumoasa voce, frumoase versuri. Dar sa stii ca tipii nu sunt chiar geniali. Aduc destul de mult a Thom Yorke/Radiohead, ceea ce nu este neaparat un lucru rau. Personal, ma dau in vant dupa formatiile care-si trag radacinile din Radiohead. Cu siguranta isi vor gasi loc in urmatorul playlist pe care-l pun la cale. Frumos, si inca o data mersi de recomandare. =D

    RăspundețiȘtergere
  2. "Little Love" rupe pur si simplu. Un album echilibrat, e drept.

    RăspundețiȘtergere

comentează-te!